KRUH Z RŽENO MOKO
Čas priprave: 20 min Čas peke: 55 min Skupni čas: 1 h 15 min
Sestavine:
- 700 g krušne moke,
- 300 g ržene moke,
- kocko kvasa,
- 20 g soli,
- voda (da je skupaj z dodatki tekočine 8 dl).
- Po želji: 10 g sladkorja, žlica jogurta/olja/masla.
Postopek:
- V skledo damo moko, ob robu zdrobimo kvas, dodamo sol, sladkor, jogurt in toplo vodo.
- Z roko zgnetemo testo (10 minut), da postane mehko. Pomokamo in pustimo vzhajati, da močno naraste.
- Ponovno pregnetemo in še enkrat vzhajamo.
- Vključimo pečico na 200 stopinj, nato oblikujemo hlebček, ga damo v peharček in vzhajamo še približno 20 minut.
- Hlebček potem stresemo iz peharčka na pekač in ga večkrat zarežemo z nožem ter damo v pečico.
- Po 20 minutah temperaturo zmanjšamo na 170 stopinj in pečemo še 35 minut.
DOBER TEK!
Categories: Dairy Herd Management, Farm Life & Habitants, Recepti
Add Comment