KRUH Z RŽENO MOKO

Čas priprave: 20 min                                   Čas peke: 55 min                                   Skupni čas: 1 h 15 min

Sestavine: 

  1. 700 g krušne moke,
  2. 300 g ržene moke,
  3. kocko kvasa,
  4. 20 g soli,
  5. voda (da je skupaj z dodatki tekočine 8 dl).
  6. Po želji: 10 g sladkorja, žlica jogurta/olja/masla.

Postopek:

  1. V skledo damo moko, ob robu zdrobimo kvas, dodamo sol, sladkor, jogurt in toplo vodo.
  2. Z roko zgnetemo testo (10 minut), da postane mehko. Pomokamo in pustimo vzhajati, da močno naraste.
  3. Ponovno pregnetemo in še enkrat vzhajamo.
  4. Vključimo pečico na 200 stopinj, nato oblikujemo hlebček, ga damo v peharček in vzhajamo še približno 20 minut.
  5. Hlebček potem stresemo iz peharčka na pekač in ga večkrat zarežemo z nožem ter damo v pečico.
  6. Po 20 minutah temperaturo zmanjšamo na 170 stopinj in pečemo še 35 minut.
DOBER TEK!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *