Pirin kruh
Odličen pirin kruh
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
35 min
Total Time
1 hr 30 min
Prep Time
20 min
Cook Time
35 min
Total Time
1 hr 30 min
Ingredients
  1. 700g pirine polnozrnate moke,
  2. 14g soli,
  3. 7g sladkorja,
  4. 30g kvasa,
  5. 6dl tekočine(voda in 2žlici jogurta skupaj)
  6. po želji tudi razna semena(lanena, bučna, sončnična...)
Instructions
  1. Zamesimo testo in ga pustimo vzhajati približno 1 uro.
  2. Testo nato pregnetemo in ponovno vzhajamo pol ure.
  3. Ogrejemo pečico na 200 stopinj C.
  4. Stresemo testo na pult in ga pregnetemo ter oblikujemo v štručko.
  5. Testo položimo v podolgovat modelček.
Notes
  1. Testo v modelčku vzhajamo približno 20 minut, nato ga damo v pečico. Po 20 minutah peke zmanjšamo temperaturo na 170 stopinj in pečemo še 15 minut.
Posestvo Pr' Maršet http://pr-marset.si/

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *